събота, 16 април 2011 г.

Международен панаир на книгата и периодичния печат в Женева

Лого на събитието

Под ръководството на Патрик Ферла, новия президент на Международния панаир на книгата и периодичния печат в Женева, наследник на основателя Пиер Марсел Фавр, събитието е на път да постави „ново начало” за своето 25-то издание, което ще започне от 29 април и ще продължи до 3 май 2011 г.
„Възнамерявам да превърна този панаир в център на спектакъл на живо. Панаир, който да бъде „елитен за всички”, в смисъла, вложен от Жан Вилар, основателя на Фестивала в Авиньон", споделя Патрик Ферла, който едновременно е и журналист в Radio suisse romande .
До този момент панаирът не е предлагал реални литературни срещи - „тази незаменима добавена стойност по отношение на съдържанието”, която привлича огромен брой посетители. Наред със замислените иновации той ще трябва да се съобрази с фестивала Le Temps de le dire, който предвижда пет срещи ежедневно на ново място, удобно за провеждане на дискусии, рецитали и интервюта с актьори.
Планирани са няколко публични четения с участието на Мюриел Майет от "Комеди Франсез" или на Даниел Пенак, откриването на специална лаборатория за професионалисти и на изложби, посветени на 100-годишната история на "Галимар", почетния гост на събитието - Армения, VІІІ Африкански панаир на книгата, шедьоври от европейските масонски ложи.

Salon international du livre et de la presse de Genève. - http://www.salondulivre.ch/

Salon du Livre, Genève. - http://www.facebook.com/livreGeneve?ref=ts&sk=info